Legg igjen en kommentar

Follestad: – Bøtta skal til Jordal


Erik Follestad gleder seg til å ta fatt på sitt nye kapittel i karrieren etter overgangen til Vålerenga. 

Erik Follestad signerte for Vålerenga  torsdag, dagen derpå for Vålerenga som hadde røket ut av sluttspillet mot Lørenskog. Han er ikke i tvil om hvorfor han valgte VIF.

– Det er en klubb som satser og er helt i toppen. Det stilles høye krav, noe som jeg liker og de har en veldig bra vinnerkultur, sier Follestad til Oslos Stolthet.

Vi snakket med Bjørn Erevik dagen da Erik Follestad signerte for Vålerenga, og fikk vite litt hvem han er. Han beskriver seg selv som en som er flink til på skøytegåingen, samt føre pucken opp fra egen sone. Han er også sterk i duellspillet, men at han har litt å gå på når det kommer til å spille med høy risiko.

– De (Klanen red. anm) kan se frem til bra fart, og at jeg spiller med hjerte utenpå drakta. Tar gjerne en puck med tenna for å slippe baklengsmål. Sist men ikke minst: Bøtta skal til Jordal.

Han har hatt alt press på seg i Frisk/Asker som kaptein og en av de eldste med sine 22 år. I Vålerenga blir han én av mange gode spillere, og får ikke alt press på seg selv. Det er noe han ser frem til.

–  Det er klart det blir. Samtidig vil jeg ta en del ansvar i VIF, da det faller meg naturlig.

Som Asker-gutt og spiller i Frisk/Asker har han hatt et litt anstrengt forhold til Vålerenga før, men i det siste sier han at det har utviklet seg til det bedre.

– Det var vel et lite hat-forhold da jeg var yngre, med mange tøffe kamper og mye stygt spill. Har blitt mindre de siste årene da VIF har vært i en helt annen liga enn det Frisk har vært.

Erik Follestad ble tatt ut til landslagstroppen som dro på VM i fjor, og blant annet slo Sverige 5-4. Det var i følge han selv en stor opplevelse.

– Det var en stor opplevelse å være med i VM og det ga mersmak. Det er stort å spille med flagget på brystet, sier han begeistret.

Med VM-spill og uten tvil et stort talent håper han å utvikle seg enda mer i Vålerenga slik at han en dag kan få prøve seg i en større liga, som den svenske.

– Det er selvfølgelig en drøm å spille i en større liga. Jeg har tro på at VIF er et perfekt sted å utvikle meg videre og det hadde vært sinnsykt kult å spille i for eksempel Sverige.

Det går mange rykter om at Vålerenga skal handle stort i sommer, og bygge et lag som skal hente hjem bøtta til jubileumet neste år. Det vil bety at Follestad og mange andre vil få en hard kamp om plassene. I følge han selv er det bare positivt.

–  Når det er kamp om plassene må man være skjerpa til hver trening og da hever man sitt eget nivå, noe som igjen hever laget. Samtidig skal det bli veldig gøy å spille på et lag med mange gode spillere. Det blir bra lag av mange gode spillere noe som igjen gjør at bøtta kommer til Jordal, forklarer han.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: